Risicoanalyse (FMEA)
Handleiding risicoanalyse met FMEA
Hadrion Made in NL

Waarom risicoanalyse?

Komt alles vanzelf wel goed? Is achteraf corrigeren, puinruimen en financieel compenseren afdoende? Of wilt u vooraf inzicht in de mogelijke risico's en hoe ze afgedekt zijn?

Risicoanalyse is een krachtig gereedschap om vooruit te plannen bij projecten, productontwikkeling, onderhoud of het ontwikkelen van een kwaliteitssysteem rond een proces.

Handleiding FMEA

Natuurlijk denkt iedereen individueel na over mogelijke problemen of risico's in een project, product of proces. De toegevoegde waarde van een formele risicoanalyse is het bij elkaar brengen van meer gezichtspunten in een multidisciplinair team, op een evaluatiemoment met een systematische aanpak.

Risicoanalyse geeft inzicht wat de risico's zijn, hoe ze zijn afgedekt en of dat afdoende is. Daarom is risicoanalyse goed te gebruiken als evaluatiemethode, vlak voor het implementeren van een idee, ontwerp, plan of proces. De uitvoering kan simpel en snel (bijv. Bow-Tie) of systematisch en grondig (bijv. FMEA: Failure Mode and Effect Analysis).

Failure Mode and Effect Analysis (FMEA) is breed toepasbaar. De methode kan bijvoorbeeld toegepast worden voor producten, processen, systemen, projecten, onderhoud en service.

Handleiding risicoanalyse met FMEA

Lees meer informatie in de handleiding: "FMEA in 10 stappen". De handleiding geeft een beknopte beschrijving van het uitvoeren van een risicoanalyse, met uitleg van diverse begrippen en tips voor een goede risicoanalyse.

Interne workshop risicoanalyse met FMEA

Met een workshop op maat kunt u risicoanalyse initieren op een manier die zowel begrip als commitment kweekt bij de mensen die het moeten toepassen. Maar, laten we eerst een gesprek hebben over uw vragen en doelstellingen.

Lees meer over de in-company workshop...

Neem contact op...

Handleiding FMEA in 10 stappen

Vraag de gratis handleiding aan

De handleiding FMEA geeft uitleg over de methode en bevat praktische tips voor het uitvoeren van een goede risicoanalyse.

Naam: *

E-mail: *

Hoe weten we dat u geen spambot bent?

Lees onze privacyverklaring...

We versturen geen informatie aan bizarre namen en e-mailadressen.


Workshop FMEA

Wilt u een product of proces evalueren met de FMEA methode? Drie maal per jaar zijn er workshops FMEA met open inschrijving.

Lees meer...


Risicoanalyse voor de gezondheidszorg

Wilt u een zorgproces evalueren? Wilt u voorkomen dat patienten of clienten onnodig risico lopen tijdens het behandelingsproces?

Lees meer...

Harry