Risicoanalyse SAFER
Workshop voor de gezondheidszorg
Hadrion Made in NL

Workshop risicoanalyse met HFMEA/SAFER

De workshop is zo opgezet dat de deelnemers al doende leren hoe de HFMEA/SAFER methode werkt. Tijdens de dag werken ze in teams een eigen procescasus uit.

Als eerste brengen ze systematisch de mogelijke faalwijzen in kaart. De deelnemers evalueren van elke faalwijze de gevolgen, oorzaken en bestaande barrières. Vervolgens kennen ze een priotiteitsgetal toe en formuleren verbetermaatregelen waar dat nodig is.

De workshop geeft daarmee een praktische invulling aan het uitvoeren van een risicoanalyse. Bovendien is aan het einde van de dag een risicoanalyse op een deelproces van begin tot eind uitgevoerd.

SAFER HFMEA

Inhoud

Tijdens de workshop komen de volgende onderwerpen voor het voetlicht:

  • Risicomanagement
  • HFMEA/SAFER methode: faalwijze, oorzaak, gevolg, beslisboom, scorelijsten
  • Systematisch faalwijzen inventariseren (process mapping)
  • Analyse uitvoeren op eigen proces
  • Verbetermaatregelen (Barrières, Poka-Yoke, Checklist, SBARR)
  • Tips voor het organiseren en leiden van HFMEA/SAFER sessies

Resutaten

Na afloop van de workshop kunnen de deelnemers een zorgproces in kaart brengen, systematisch faalwijzen inventariseren, de risico-prioriteiten bepalen en een verbeterde werkwijze voorstellen. De deelnemers weten hoe ze een risicoanalyse kunnen organiseren en tot een goed kunnen resultaat brengen.

Interne workshop SAFER

Met een workshop bij u op locatie kunt u risicoanalyse initieren op een manier die zowel begrip als commitment kweekt bij de mensen die het moeten toepassen. Maar, laten we eerst een gesprek hebben over uw vragen en doelstellingen.

Neem contact op...

Doelgroep:

De deelnemers zijn werkzaam in de gezondheidszorg en betrokken bij het evalueren van zorgprocessen op mogelijke risico’s. Opleidingsniveau is: MBO, HBO of universitair.

Deelnemers:

Maximaal 12 deelnemers


Tijd:

De workshop bestaat uit een trainingsdag van 7 uur. Starttijd in overleg te bepalen.

Prijs:

Vaste prijs, all-in, op aanvraag. Inclusief: intake gesprek, reiskosten en cursusmateriaal.

Verkoopvoorwaarden...


Locatie:

De trainingsruimte vormt een deel van de ervaring en het effect van de workshop. Een ruime goed geventileerde ruimte is het minimum.

Het is wenselijk dat er voldoende ruimte is om in groepen opdrachten uit te voeren, zonder elkaar te storen. Het moet mogelijk zijn om flipovervellen op muren en ramen op te hangen. Verder is voldoende koffie, thee, water en een lunch gewenst.


Wat zeggen de cursisten?

Cursisten zeggen over de workshop het volgende: “Praktisch, meteen toepasbaar”, “Heel visuele aanpak”, “Leuk om te doen”, “Echte team aanpak”, “Toepassen geeft meeste inzicht”.

Referenties...


Informatie aanvragen

Stuur mij informatie over:

Naam:

E-mail:

Harry