Risicoanalyse (FMEA)
In-company workshop risicoanalyse met FMEA
Hadrion Made in NL

In-company workshop risicoanalyse met FMEA

De workshop bij u intern is bedoeld om in één of twee teams een risicoanalyse uit te voeren op een product, proces of project uit uw organisatie. De deelnemers werken de risicoanalyse van begin tot eind uit. Ze leren daarbij ondersteunende theorie en praktische technieken. Aan het eind van de dag hebben ze het hele proces actief doorlopen.

De technieken die ze leren zijn: Het systematisch in kaart brengen van faalwijzen. Het visueel evalueren van de combinatie van faalwijze, gevolgen, oorzaken en bestaande barrières. Het maken van scorelijsten specifiek voor organisatie, proces of product. Het leiden en organiseren van FMEA sessies.

De workshop geeft daarmee een praktische invulling aan het uitvoeren van een risicoanalyse. Bovendien is aan het einde van de dag een FMEA analyse op een deel van een proces of product van begin tot eind uitgevoerd.

Process FMEA

Inhoud

Tijdens de workshop komen de volgende onderwerpen voor het voetlicht:

  • Risicoanalyse als product- en procesevaluatie
  • FMEA basics: faalwijze, oorzaak, gevolg, detectie, scorelijsten
  • Systematisch herkennen van faalwijzen
  • FMEA analyse uitvoeren op eigen proces of product
  • Scorelijsten en prioriteiten (Risk Priority Number)
  • Verbetermaatregelen (human error, mistake-proofing, poka-yoke)
  • Organiseren en leiden van FMEA sessies

Resultaat

Na afloop van de workshop weten de deelnemers hoe de FMEA methode werkt. Ze hebben geoefend met systematische faalwijze herkenning, het uitvoeren van een volledige analyse en het opstellen van scorelijsten. Bovendien weten ze wat er komt kijken bij het organiseren en leiden van FMEA sessies.

Interne workshop FMEA

Met een workshop bij u op locatie kunt u risicoanalyse initieren op een manier die zowel begrip als commitment kweekt bij de mensen die het moeten toepassen. Maar, laten we eerst een gesprek hebben over uw vragen en doelstellingen.

Neem contact op...

Doelgroep:

De deelnemers zijn werkzaam in de industrie, dienstensector of gezondheidszorg en betrokken bij het evalueren van producten of processen op mogelijke risico's. Opleidingsniveau is: MBO, HBO of universitair.

Deelnemers:

Maximaal 8 deelnemers


Tijd:

De workshop bestaat uit een trainingsdag van 7 uur. Starttijd in overleg te bepalen.

Prijs:

Vaste prijs, all-in, op aanvraag. Inclusief: certificaat, cursusmateriaal en alle kosten.

Verkoopvoorwaarden


Locatie:

De trainingsruimte vormt een deel van de ervaring en het effect van de workshop. Een ruime goed geventileerde ruimte is het minimum.

Het is wenselijk dat er voldoende ruimte is om in groepen opdrachten uit te voeren, zonder elkaar te storen. Het moet mogelijk zijn om flipovervellen op muren en ramen op te hangen. Verder is voldoende koffie, thee, water en een lunch gewenst.


Wat zeggen de cursisten?

Cursisten zeggen over de workshop het volgende: “Praktisch, meteen toepasbaar”, “Heel visuele aanpak”, “Leuk om te doen”, “Echte team aanpak”, “Toepassen geeft meeste inzicht”.

Referenties


Informatie aanvragen

Stuur mij informatie over:

Naam:

E-mail:

Harry